Kom meer te weten

Over ons

Kwaliteit en deskundigheid staan hoog in het vaandel

Onze zaak

Zaakovername sinds 1991

Charles Leurink behaald diverse vakdiploma’s en in 1991 nemen Charles en zijn vrouw Christel samen de slagerij van zijn ouders over. Samen bouwen zij de slagerij verder uit tot een mooi ambachtelijk bedrijf waar u elke dag terecht kunt voor heerlijke, met passie gemaakte producten.

Klein stukje historie

Sinds 1961

Piet en Annie Leurink beginnen in 1961 aan de Jozef Haydnlaan in Hengelo. Dit zijn de ouders van Charles Leurink en zij hebben de slagerij uitgebouwd tot een goed lopende winkel. Al vanaf jongs af aan staat Charles in de slagerij en leert hij veel van zijn ouders over het ambachtelijke vak. Zo heeft hij geleerd dat je altijd moet zorgen voor kwaliteit, en altijd moet klaarstaan voor je klanten.

Vleeswaren

 

We hebben een zeer uitgebreid assortiment worst en vleeswaren, van een mooie plak boeren achterham tot een pittige salami of een sappige rookworst.  Vleeswaren zijn natuurlijk te gebruiken als broodbeleg, maar ook als een snack, tussendoortje, tapas of als vlees bij de maaltijd. Bij ons vind je de lekkerste vleeswaren, dagvers en uit eigen keuken. Hieronder een kleine greep uit ons assortiment.

Gemaakt van mager rundvlees, gekruid met een eigen melange van de lekkerste specerijen, afgegrild in de oven.

Ouderwets lekker gebraden rosbief, wij braden de rosbief nog volgens een oud recept, en dat proef je.

Speciaal geselecteerde varkensfricandeau afgegrild in de oven. Heerlijk voor op de boterham of voor een buffet.

Gemaakt van magere kippenborst, gekruid met een eigen melange van de lekkerste specerijen, af gegrild in de oven.

Ouderwets lekker gemarineerd zeeuws spek, het spek wordt ca. 3 dagen gemarineerd in een speciale eigengemaakte marinade daarna afgegrild in de oven.

Licht gezouten rundermuis. Onze rookvlees wordt op traditionele manier gezouten en krijgt de rust die het nodig heeft om te rijpen, daarna gerookt in onze eigen rookkast.

Eigengemaakte ham van de beste kwaliteit, gepekeld met de lekkerste kruidenmelange, gekookt en gerookt.

Over ons vlees!

Raszuiver rundvlees, u laten genieten van heerlijk mals rundvlees. Dat is onze uitdaging als kwaliteitsslager. Vlees van de beste kwaliteit en van goede komaf. In Twente werkt een aantal boeren met eenzelfde passie voor goed vee en vlees. Daar selecteren wij ons mooiste rundvlees welke speciaal gefokt en gemest worden om hun kwaliteit van het vlees

Twents landvarken, ons varkensvlees komt uit Weerselo. Een familielid van ons heeft een varkensboerderij. De varkens worden met zorg en liefde groot gebracht en staan in ruime stallen. We weten precies wat voor vlees we in huis halen!

Varkensvlees is sappig en neutraal van smaak waardoor het zich goed laat combineren met diverse kruiden en groenten. Het bevat waardevolle voedingsstoffen voor het menselijk lichaam én het is makkelijk te bereiden. Je kunt elke dag iets anders op tafel zetten. Geen inspiratie? We helpen je graag.

Het is al vaak gezegd, maar lekker vlees begint echt bij een dier wat op gezonde wijze is opgegroeid. Boerderij-kip is een 100% Hollande kip met een beter leven. Onze kippen hebben scharrelvrijheid in een overdekte vrije uitloop

Kip- en kalkoenvlees zijn verrassend veelzijdige stukjes vlees, die op diverse manieren bereid en gecombineerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan filet, kip-karbonades, kalkoenhaas of schnitzels. Bovendien zijn diverse delen van kip en kalkoen mager en snel te bereiden. En voor wie geen zin heeft om lekker te kokkerellen, hebben we verschillende kipdelen alvast gegrild!

Kalfsvlees heeft kwaliteiten om van te watertanden. Het is mals en het heeft een fijne smaak. Dit vlees vraagt om toevoeging van zachte, lichte sauzen en kruiden. Bovendien heeft kalfsvlees een laag vet gehalte. Kalfsvlees heeft doorgaans een korte bereidingstijd nodig en staat dus snel op tafel.

Lamsvlees is mager en heeft een mooie eigen smaak. Lamsvlees is perfect te combineren met vele verse ingrediënten. Veelgebruikte kruiden zijn tijm, marjolein en oregano. Je kunt het grillen, braden of stoven. Ook eenvoudig klaargemaakt, is lamsvlees heerlijk van smaak, dus zowel de professionele als de amateurkok kan het met plezier bereiden.

Twents mandje met allemaal eigengemaakte streekgebonden artikelen.

Per mandje: € 18,95

Streekgebonden Producten

Wij maken heerlijke streekgebonden producten. Producten die u alleen bij ons kunt verkrijgen. Wij hebben een mooi mandje met deze producten samengesteld om te geven als cadeau of relatiegeschenk. Zie hieronder een greep uit ons assortiment:

  • Bakleverworst
  • Bakbloedworst
  • Rookworst
  • Boerenmetworst
  • Italiaanse worst
  • Gesneden droge worst
  • Casselerrib 

Medewerkers

Wij staan u graag te woord ..etc

Dit is voorbeeldtekst Dit is voorbeeldtekst Dit is voorbeeldtekst Dit is voorbeeldtekst Dit is voorbeeldtekst Dit is voorbeeldtekst Dit is voorbeeldtekst Dit is voorbeeldtekst Dit is voorbeeldtekst Dit is voorbeeldtekst Dit is voorbeeldtekst Dit is voorbeeldtekst Dit is voorbeeldtekst Dit is voorbeeldtekst Dit is voorbeeldtekst Dit is voorbeeldtekst

Persoon A

Beschrijving

Persoon C

Beschrijving